021-54097

قطع و وصل شدن های ناگهانی برق، کاهش ولتاژ و نویزها سبب می شوند تا بخش های اصلی و مهم دستگاه های برقی آسیب ببیند و از کار بیفتد. این آسیب ها می تواند صاحبان این وسایل را متحمل هزینه های سنگین تعمیر و تعویض وسایل برقی کند که کار سختی است! برای همین استابلایزرها به بازار آمدند تا از تحت تاثیر قرار دادن وسایل الکتریکی تحت شرایط خاص محافظ و از نوسانات برق جلوگیری کنند.

بررسی و معرفی انواع استابلایزرها

همان طور که ذکر کردیم استابلایزر از وسایل برقی در برابر نوسانات برق محافظت می کند و همین امر باعث ارتقای طول عمر وسایل برقی خانه یا اداره شما می شود. انواع استابلایزرها از نظر کاربرد و بازه ولتاژ و تکنولوژی ساخت به چند دسته تقسیم می شوند.

1. انواع استابلایزر بر اساس تکنولوژی ساخت

انواع استابلایزر برق بر اساس تکنولوژی ساخت نیز به سه دسته استابلایزر رله ای استابلایزر استاتیکی و استابلایزر سروو موتوری تقسیم می شود.

استابلایزر رله ای

در این انواع استابلایزر یک ترانس قرار گرفته که چند رله دارد. این رله ها سرهای خروجی سیم پیچ ها را به شکلی تنظیم می کنند که با برق خانه هماهنگی و تناسب داشته باشند. این گونه استابلایزرها برق را به صورت پله ای تنظیم و اصلاح می کنند.

در جاهایی که با نوسانات لحظه ای برق روبرو هستید، بهتر است از استابلایزر رله ای استفاده کنید. این استابلایزر به راحتی می تواند تغییر ولتاژ تا بیست ولت را تشخیص بدهد.

در صورتی که نوسانات برق به زیر از 200 یا بیشتر از 220 ولت رسید، فعال می شود و ولتاژ برق را تنظیم می کند. در واقع، می تواند در کمتر از یک ثانیه، نوسان برق و افت ولتاژ را تنظیم کند و مانع از اسیب و سوختگی وسایل برقی شود.

استابلایزر استاتیکی

استابلایزر استاتیکی یک کانورتور الکتریکی دارد که می تواند ولتاژ برق را به اندازه مورد نیاز تغییر بدهد؛ برای همین این نوع استابلایزر نسبت به دو نوع استابلایزر قبلی بسیار سریع تر و دقیق تر عمل می کند. میکروپروسسور در داخل این استابلایزر قرار گرفته است که در صورت تشخیص نوسان برق پیامی به کانورتور الکترونیکی ارسال می کند. در آن جا ولتاژ مورد نیاز ساخته و به ترانس دستگاه فرستاده می شود.

استابلایزر سروو موتور

استابلایزر سروو موتور هیچ گونه رله ای ندارد و به شکل ترانسی حلقوی و مدور است. روی این ترانس یک بازو قرار دارد که به شکل هوشمند توسط ترانس کنترل می شود. کلیه تغییرات ولتاژ برق و نوسانات برق از راه همین بازو تشخیص داده شده، کنترل و تنظیم می شوند.

استابلایزر سروو موتور فاقد رله است و دارای ترانسی حلقوی و مدور است. بر روی ترانس یک بازو وجود دارد که به صورت هوشمند توسط ترانس کنترل می شود. تغییرات ولتاژ برق و نوسانات ناشی از آن از طریق همین بازو کنترل و تنظیم می شوند.

استابلایزر سروو موتور دقیق تر و کمتر از 3 ولت نوسانات را می تواند کنترل کند. این گونه استابلایزر به شکل یک سیستم مکانیکی عمل می کند برای همین سرعت آن نسبت به استابلایزر رله ای کمتر است.

2. انواع استابلایزر از نظر بازه ولتاژ ورودی

استابلایزرها از لحاظ کاربرد و میزان ولتاژ به دو دسته تک فاز و سه فاز دسته بندی می شوند اینکه از استابلایزر تک فاز استفاده کنید یا استابلایزر سه فاز به کاربرد شما بستگی دارد.

استابلایزر تک فاز

استابلایزر تک فاز برای وسایل برقی خانگی و اداری به کار برده می شود و در انواع رله ای سروو موتوری و استاتیکی در بازار وجود دارد.

استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز برای مصارفی چون دستگاه های بیمارستانی که نیاز به ولتاژ بالا و ترانس قوی دارند، به کار برده می شود. این گونه استابلایزرها در دو نوع استاتیکی و سروو موتوری در بازار به فروش می رسند.

3. انواع استابلایزر از نظر کاربرد

استابلایزها به دسته های خانگی و صنعتی تقسیم می شوند که هر کدام از این استابلایزها را می توان در دسته های مختلفی جای داد.

انواع استابلایزر خانگی یا مسکونی

استابلایزر خانگی 5 کیلوواتی با توان خروجی تا 20 آمپر

این استابلایزر برای وسایل برقی چون یخچال فریزر، لباس شویی، ماشین ظرفشویی، کولر آبی، تلویزیون و سیستم های صوتی و تصویری مناسب هستند.

استابلایزر مسکونی 8 کیلوواتی با توان خروجی تا 32 آمپر

این گونه استابلایزرهای خانگی نیز برای انواع کولرهای گازی و آبی، ماشین لباسشویی، یخچال فریزر و تلویزیون به کار برده می شوند.

استابلایزر مسکونی 10 کیلوواتی با توان خروجی تا 40 آمپر

این استابلایزر خانگی دو هسته مسی دارد و برای مکان هایی که در آن جا بیشتر از دو کولر گازی قرار دارد استفاده می شود.

انواع استابلایزر صنعتی

استابلایزر صنعتی شامل سه برد میکروپروسسوری و سه ترانس قدرتمند می شود. این استابلایزر ولتاژ ورودی و خروجی و آمپر هر وسایل برقی را به صورت خودکار و همزان نشان می دهد و تثبیت می کند. استابلایزرهای صنعتی سه فاز هستند و به دو دسته استوانه ای و سروو موتوری دسته بندی می شوند.

استابلایزر صنعتی استوانه ای

استابلایزر صنعتی استوانه ای با توان 50 کاوا و بیشتر، ساخته می شود. این استابلایزرهای صنعتی ساختار ستونی دارند چون باید بتوانند در برابر جریان های خیلی زیاد برق مقاومت داشته باشند. برای همین تحمل این استابلایزرها بالاست و تا 500 آمپرو بیشتر را می تواند تولید کند.

استابلایزر صنعتی سروو موتوری

قيمت استابلایزر صنعتی سروو موتوری نسبت به استابلایز صنعتی استوانه ای کمتر است و جریان حداکثری را که می توانند تولید کند 75 آمپر می باشد.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی انواع استابلایزر و نحوه عملکرد آنها پرداختیم و با راهنمای خرید استابلایزر و شناخت نوع های مختلف این دستگاه می توانید بهترین خرید را داشته باشید. به طور کلی استابلایزرها برای جلوگیری از آسیب به وسایل برقی به کار می رود و نوسانات برق را کنترل می کنند. استفاده و نصب استابلایزر برای هر منزل یا محل کاری جز ملزومات محسوب می شود. اگر شما از استابلایزر استفاده نمی کنید و اگر قصد خرید این دستگاه برای مجهز کردن دستگاه ها و تجهیزات برقی خود دارید، فقط کافی است با شماره های ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *